Pàgines

diumenge, 11 de desembre de 2011

La teoria del globus individual Jo sempre he tingut una teoria, altrament vist com una por inexplicable que a vegades tenim la gent que fa temps que campem al nostre aire: deixaré de ser com sóc quan arribi a estar en parella? Davant d'una pregunta sense resposta aparent, perquè cada parella és un món, la primera reacció que té una servidora és: cames ajudeu-me o "tonto el último".

És en aquest punt on neix la Teoria del globus individual.
Anem per parts. El  globus és un espai circular que ens envolta i al qual ningú pot entrar així com així. Aquest espai és invisible, però de propietat privada. El seu tamany varia segons l'estat d'ànim d'un mateix (no em sigueu pepes i no penseu malament, no parlem del pito. He dit que era un espai circular).

Cadascú de nosaltres neix amb un globus  individual i és obligació i deure inflar-lo d'experiències i sentiments. Per tant, dins d'aquest globus hi acaben  pul·lulant els nostres sentiments més purs que hem après al llarg de la vida: odi, amor, alegria, tristesa, emoció, desesperació... no hi ha un ordre concret dins del globus, sinó que els sentiments "campan a su aire".

Quan algú et diu o et fa alguna cosa bonica, el sentiment alegria ve corrents i surt del globus per deixar constància que estàs genial: "Oh sí! Aquí dins del globus estem contents". A vegades, quan l'altre ve en plan de guerra fem sortir la mala llet del globus, intentant que aquest no rebenti i exploti, perquè de globus només n'hi ha un. Si veiem un apuesto caballero surten l'excitació, el pepisme i la projecció futura.. i així anem fent segons l'acció que toqui.

Fins aquí tot s'entén, i us preguntareu, què té a veure tot això amb el blog fem una birra, les noies de 30 anys i les seves vides diàries? Doncs l'altre dia, parlant amb una amiga va sortir un dels primers temors: que el globus individual estigui en perill quan entra en joc un altre globus, és a dir un Apuesto globus.

Fins ara tot era senzill, un globus, un centre i alguns sentiments. Ara la cosa canvia, perquè apareix un altre centre, un altre globus  i sentiments que no coneixes i que has d'entendre pel bé de l'altre globus (si no l'entens pot resultar difícil). És més, dins de l'altre globus  hi circulen sentiments que s'emocionen amb Leroy Merlin, Broques i circuits elèctrics, però no acabes d'entendre per què no reaccionen davant un Mango, un Zara o una tenda de complementos a 5€. Sí noies, welcome a un mundo nuevo: ha arribat un home al teu globus individual. 

En fi, que el teu globus s'ha d'inflar per a que part de l'altre globus hi pugui entrar. Està bé fer-ho ja que segurament ens han educat per a ser gent gentil. La rebuda a vegades arriba fins a tal punt que hi poses patatetes i olivetes, per al màxim confort del visitant. Dins del Globus estem de FESTA MAJOR. La casa és grande, i si no ho és que NO es noti que ens hem de vendre.

Però la venta ha de tenir un límit, no podem deixar de vista el que era l'essència del nostre globus. Hem de seguir reaccionant als estímuls que, per exemple, ens feien estar de FESTA MAJOR. I aquest estat només depèn d'un mateix. Hem de ser nosaltres mateixos qui fem respectar l'espai vital mínim del nostre globus individual per a que no es desinfli.
En fin, que moltes de les pors que tenim tots quan entrem en una relació de parella estable és acabar sent qui no som, deixar de fer allò que ens agrada o que el nostre globus surti malparat.
Però hi ha un secret que no tenim en conte: el globus mai es trenca per inflar-lo, però deixa d'existir si tu no n'ets el centre. 

3 comentaris:

 1. Ei, la ilustració és nova!!!!!

  ResponElimina
 2. Felicitats és genial!!!
  no som una definició, som una realitat. Ho sabem per les coses concretes, en els gustos, en els interessos, etc.. en el que fem i el que no fem.

  Defensem el nostre l'espai i el nostre temps, els demés segur que ho entenen si ens estimen. Oi?

  Jo trobo que les persones son molt mes interessants en funció del globus que porten... jajaja... sense globus perden molts enters.

  El sector masculí ens en varem donar un globus gran de ben petitons i no el deixem anar per res del mon.

  ResponElimina
 3. És genial saber que el que escrivim agrada!!
  Gràcies noi de la botigueta!!!

  ResponElimina