Pàgines

divendres, 28 d’octubre de 2011

La Fase Ameba

   La vida d’una noia soltera, independent i al voltant de la trentena passa per diferents fases. Per mi, una de les més remarcables i alhora, potser, més desconeguda és la fase ameba. Sé que no tothom l’ha viscut, però jo l’he experimentat durant bastant de temps, i a pesar del que comporta, he de reconèixer que en ocasions l’enyoro. La meva fase ameba ha sigut una de les millors èpoques de la meva vida.

   Comencem pel principi: una ameba, bàsicament, és un organisme unicel.lular i asexual. Dit així sembla que la fase ameba ha de ser molt avorrida, però, ALERTA! No ens equivoquem! Estem parlant del què comporta mentalment estar en fase ameba: no tenir ni una sola preocupació amb tot allò relacionat amb el sexe contrari. Només per aquest simple fet, que semblaria una nimietat, l’estat mental d’una noia millora substancialment. És un estat bàsicament relaxat. Durant la fase ameba el cervell experimenta un canvi (que encara no sé a què és degut) en el qual la figura masculina desapareix, no es detecta. I això, noies, és molt alliberador. És una època pletòrica, social, amb un optimisme i energia descomunals, però per què? Perquè allò que més ens pot atabalar (diga-li home) no existeix, no computa. No és un estat on es fa un esforç per ignorar els inputs masculins que rebem diàriament, sinó que aquests inputs no són detectats per la nostra ment, i per tant, no existeixen. A més, aquest fenòmen té caràcter de bucle, m’explico: al no ser capaç de rebre cap senyal per la seva part, ells tampoc et detecten a tu, pel que tot flueix tranquil.lament, com les amebes que neden a l’aigua.

   Habitualment la fase ameba apareix després d’una relació, sense avisar i sense saber ben bé perquè. També hi ha casos en que després d’una relació apareix una fase de furor uterí, ja m’enteneu, però això és un altre tema que es mereix una menció a part. El que volia dir és que quan acaba una relació no es coneix què vindrà després, i en ocasions, es produeix una entrada a la fase ameba i crec que és important aprofitar-la. En la fase ameba és quan coneixes a la gent més interessant, perquè no hi ha joc, no hi ha intencions ocultes, no hi ha el factor sexe. En la fase ameba deixes de ser dona per ser persona, persona com a tal i prou, asexual, i això és molt gratificant, encara que no ho pugui semblar. Segueixes mantenint relacions socials amb homes, evidentment, però no hi ha factor sexual ni sentimental: ni pensaments ni impulsos ni fantasies ni ganes ni cap mena d’intenció, perquè el sexe masculí com a tal, sense saber perquè, ha desaparegut de la teva vida. I el realment curiós és que no es troba a faltar: és com si mai s’hagués conegut i per tant no el pots trobar a faltar.

   La fase ameba seria com una mena d’estat, físic i mental, asexual, idiopàtic i transitori. Perquè la fase ameba no dura eternament: tal com ve... se’n pot anar, sense avisar. Aquell cervell que era incapaç de rebre senyals masculines pateix una mena de desbloqueig pervers i torna a ballar. Els inputs masculins tornen a ser processats, per mínims que siguin, travessen la barrera. Simplement la boca amb llavis carnosos, un comentari o un gest d’aquell ésser que fins al moment passava desapercebut pel seu caràcter XY, resulta tremendament atractiu, irresistible, sensual i saps, del cert, que tornes a ser la d’abans. I que la comfortable fase ameba només era un mecanisme de defensa, un refugi on estaves protegida de l’amor i del sexe. I tot i que estaves molt a gust dins el búnquer, resulta que aquest no era hermètic i t’adones que la guerra contra els sentiments ha acabat.

1 comentari: